sâmbătă, 16 mai 2009

Comunicatul oficial privind amanarea New Jazz Fest

COMUNICAT
Reprogramarea Ediţiei a II a
Festivalul Internaţional NewJazz Festival


Organizatorii Festivalului Internaţional NewJazz Festival, Asociaţia Compania FaPt, AWA Records şi Asociaţia Talent, anunţă reprogramarea ediţiei a doua a festivalului, cel mai probabil luna octombrie a acestui an. Data desfăşurării evenimentului va fi stabilită în funcţie de programele artiştilor invitaţi.
Ediţia a doua trebuia să aibă loc la Iaşi, în intervalul 22 – 24 mai 2009 însă, din motive independente de dorinţa noastră, implicit actuala criză financiară a dus la o modestă susţinere financiară a sponsorilor locali şi la neimplicarea Primăriei Municipiului Iaşi privind realizarea acestui eveniment, bugetul necesar fiind de 70 000 Eur.
Până în prezent, în urma parteneriatelor încheiate cu ambasadele şi centrele culturale, francez şi german, care susţin asigurarea transportului internaţional şi, în urma contribuţiei AWA Records privind asigurarea serviciilor de sonorizare, scenă şi lumini, suma care a fost atrasă este în valoare de 30 000 Eur, organizatorii solicitând Primăriei Municipiului Iaşi să contribuie la suportarea cheltuielilor privind onorariile artiştilor, care reprezintă 33% din bugetul festivalului. În urma solicitării, răspunsul autorităţii locale a constat în posibilitatea acesteia de a contribui doar cu suma de 30 000 Ron, reprezentând 10% din buget. Ulterior, chiar şi alocarea acestei sume, a fost respinsă de Consiliul Local Iaşi.
Având în vedere aceste considerente, transmitem scuzele noastre partenerilor şi partenerilor media, atât de la nivel naţional şi local, pentru perturbarea planificărilor şi programelor acestora, tuturor reprezentanţilor mass media care au manifestat un interes deosebit faţă de evenimentul nostru, precum şi publicului din ţară care şi-a programat participarea în luna mai la NewJazz Festival.


Asociaţia Compania FaPt: Preşedinte: Carmen Grădeanu
AWA Records: Director General: Ciprian Cucoş
Asociaţia Talent: Preşedinte: Vladimir Rusu

Niciun comentariu: