miercuri, 25 august 2010

Butterflies in My Stomach concerteaza la Peninsula-Felsziget 2010


Sambata 28 august, trupa Butterflies in My Stomach, va sustine un concert live in cadrul celei de-a opta editii a festivalului Peninsula-Felsziget, cel mai mare festival din Romania, desfasurat la Targu Mures,

Considerata de casa de discuri Sony si de prestigioasa publicatie Billboard ca fiind una dintre cele mai bune trei trupe noi din lume, la sectiunea Electronic, Butterflies in My Stomach este compusa din: Maca (voce), Meghi (pian electric si sintetizator), John (chitara), Bujor Stoicovici (chitara bas), Laurentze (tobe) si Ieronim (trombon, sampling) si a fost desemnata de BBC Romania ca fiind una dintre putinele trupe care promoveaza acid-jazz-ul in Romania ("Romanian Underground " – BBC 2005). Muzica celor de la Butterflies in My Stomach abordeaza elemente de funk, nu-jazz, electro, trip-hop, chill, atent impletite intr-un stil original.

"Fara indoiala, Peninsula este cel mai cosmopolit festival din Romania. Fiind organizat de aceeasi echipa, este, practic, un "pui" al festivalului Sziget, ce se tine in Budapesta de vreo 18 ani, daca nu ma insel. Este singurul festival "mainstream" din tara, ce nu tine cont de nise, orgolii si nepotisme. Aici vin cele mai mari, mai cunoscute si mai iubite trupe din Romania si Ungaria si, totodata, vin nume foarte mari din afara si marturie sta si line-up-ul de anul acesta. In acest context, noi nu putem decat sa fim mandri ca vom canta acolo, printre aceste nume sonore, iar faptul ca suntem prezenti pentru a treia oara, nu vine decat sa intareasca ideea ca Butterflies in My Stomach este un nume important in muzica din Romania." spune leaderul trupei, Bujor Stoicovici.

Conform site-ului oficial, editia de anul acesta a festivalului Peninsula ce va avea loc in perioada 26 si 29 august 2010.va reuni pe cele patru scene: Weekend Main Stage, Ciuc Party Stage, Freedom Music Arena si Terasa Kiss trupe ca Korn, aflat in premiera in Romania , Tricky, Gorillaz Sound System, Parov Stelar Band, N.O.H.A, the Rasmus, sau Dub FX, la care se adauga DJ-i din toata lumea – Mark Knight (Marea Britanie), Feddele Grande (Olanda), Hernan Cattaneo (Argentina) sau Above and Beyond (Marea Britanie). Pentru concertul din cadrul Peninsula, cei sase membri ai trupei pregatesc o seara speciala de vara pe care va asteapta sa o petreceti impreuna intr-o atmosfera de poveste, cu magazine magice si licurici fermecati.

foto: Sorin Nainer

Un comentariu:

Lidia Baboi spunea...

De abia astept concertul vostru de la Carturesti..imi este asa dor sa ascult, in sfarsit, muzica. :)